Lahodný ZÁZRAK z prírody: AŽ NEUVERITEĽNÉ, aké zdravotné prínosy má obyčajný HRACH

hrach_hrasok Blog

Vedeli ste o tom, že hrach podporuje rast vlasov a spevňuje pleť a je vhodný aj pri diéte?

Hrach obsahuje množstvo rastlinných bielkovín aj vitamínov. Podporuje rast vlasov, spevňuje pleť a prispieva k regenerácii organizmu. Účinný je aj pri diéte.

Pripomenuli to odborníci z bratislavského Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) na sociálnej sieti.

Na toto všetko pomáha

„Vysoký obsah vlákniny v hrášku má detoxikačné účinky a pomáha v prevencii proti zápche. Protizápalové a antioxidačné látky, ktoré sa nachádzajú v hrášku aj zabezpečujú pružnosť a vitálnosť cievneho systému,“ povedala Zuzana Klinčáková z poradne zdravia úradu.

Ako rozoznať mladý hrášok?

Odborníci poukázali na to, že hrach možno použiť v kuchyni rôznymi spôsobmi.

„Vieme si z neho pripraviť chutnú polievku, kašu, prílohu k mäsu, pridávame ho k zapekaným jedlám a jeme ho i surový,“ podotkli. Najviac výživných látok má podľa ich slov čerstvý mladý hrášok.

„Musí byť sýtozelený a pri trení jemne vŕzgať,“ dodali.

Odporúčania na základe článku „Chutný zázrak z prírody: Je až neuveriteľné, na čo všetko je prospešný obyčajný hrach“:

Podpora rastu vlasov:

  • Hrach je bohatý na rastlinné bielkoviny a vitamíny, ktoré podporujú zdravý rast vlasov. Ak sa snažíte zlepšiť kvalitu vlasov, zaraďte hrach pravidelne do svojho jedálnička.

Spevnenie pleti:

  • Vďaka svojim živinám prispieva hrach aj k spevneniu pokožky. Jeho pravidelná konzumácia môže zlepšiť elasticitu pleti a prispieť k jej regenerácii.

Podpora pri chudnutí:

  • Hrach je vhodný aj pre tých, ktorí chcú schudnúť. Obsahuje veľa vlákniny a bielkovín, ktoré zabezpečia pocit sýtosti na dlhší čas, čím pomáha pri regulácii hmotnosti.

Výborný zdroj rastlinných bielkovín:

  • Ak hľadáte kvalitný zdroj bielkovín na podporu regenerácie svalov a celkového zdravia, hrach je ideálnou voľbou, najmä pre tých, ktorí preferujú rastlinnú stravu.

Vitamínová bomba:

  • Hrach obsahuje množstvo vitamínov, ktoré prispievajú k celkovej regenerácii organizmu. Zaraďte ho do svojho jedálnička ako zdravý zdroj dôležitých živín.

Zdravé recepty:

  • Hrach môžete použiť v rôznych jedlách – od šalátov, polievok až po hlavné jedlá. Skúste ho zaradiť do stravy častejšie, a tak podporiť svoje zdravie chutnou a jednoduchou cestou.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár