Začnite si ho pridávať do čaju namiesto cukru už dnes a na Silvestra sa ľahko zmestíte do svojich vysnívaných šiat.

Blog

Ako schudnúť? Túto otázku si kladie mnoho ľudí. Máme pre vás tip: skúste si do čaju pridať svoje obľúbené korenie, ktoré vám pomôže schudnúť a dosiahnuť štíhlu postavu.

Nahraďte cukor vo svojom čaji týmto

Zbaviť sa cukru môže byť náročné, ale je to dôležitý krok k zníženiu hmotnosti. Vyvážená strava, zdravé potraviny a vyhýbanie sa spracovaným potravinám a cukru môžu pomôcť pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov. Okrem toho je dobré zaradiť fyzickú aktivitu – napríklad pravidelné každodenné prechádzky.

Čo ešte môžeme urobiť na podporu chudnutia? Jednoduchým krokom je nahradiť cukor v čaji korením, ktoré prirodzene podporí proces chudnutia. Cukor v čaji pridáva zbytočné kalórie, ktorým sa môžeme ľahko vyhnúť. Toto korenie nielenže napomáha chudnutiu, ale tiež znižuje hladinu cholesterolu, predchádza ateroskleróze a ischemickej chorobe srdca. Pomocou tohto korenia môžete ľahko prispieť k chudnutiu.

Čaj s korením vám pomôže schudnúť

Korenie v čaji zrýchľuje metabolizmus a prispieva k chudnutiu. Tento účinok je spôsobený kapsaicínom, ktorý dáva koreniu pikantnú chuť a zároveň stimuluje proces termogenézy – spaľovania kalórií. Ďalšia zložka korenia, piperín, tiež podporuje metabolizmus. Pridanie tohto bežného korenia, ktoré má väčšina ľudí v kuchyni, môže byť účinným spôsobom, ako podporiť proces chudnutia.

Ako chutí mätový čaj? Je trochu ostrejší, ale stačí ho pridať len malé množstvo. S dávkovaním korenia to netreba preháňať. Časom môžete zistiť, že korenie v čaji zvýrazňuje jeho chuť. Aké ďalšie prísady môžete do tohto nápoja pridať?

Pre dobré zdravie pite čaj s týmito prísadami

Do čaju môžete pridať kurkumu, ktorá má silné protizápalové vlastnosti. Škorica nápoj príjemne zohreje, čo je ideálne na chladnejšie dni. Ďalšou skvelou zložkou je zázvor, ktorý pomáha znižovať hladinu glukózy v krvi.

Na jeseň a v zime sa odporúča piť čaj s klinčekmi a kardamónom. Toto korenie má antivírusové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré podporujú liečbu infekcií a zmierňujú bolesti v krku. Výberom zdravých ingrediencií do čaju teda nielen podporíte svoje zdravie, ale prispejete aj k prevencii chorôb.

Zdroj: zywienie.abczdrowie.pl

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár