Ak chcete nahradiť skyr a zároveň si dopriať rovnako výživný a možno aj zdravší výrobok, vyskúšajte kvarg.

Blog

Kvarg, mliečny výrobok pochádzajúci z Islandu, sa rýchlo stal známym ako skvelá náhrada obľúbeného skyru. Tento mliečny výrobok sa oplatí zaradiť do vášho jedálnička, pretože má výnimočné vlastnosti, ktoré môžu okamžite priniesť pozitívne výsledky.

Skyr a kvarg: v čom sa líšia?

Zatiaľ čo skyr si v posledných rokoch získal popularitu ako zdravá, na bielkoviny bohatá alternatíva, kvarg, ďalší nový výrobok z Islandu, ponúka podobné výhody s určitými rozdielmi. Skyr je technicky klasifikovaný ako syr, ale používame ho podobne ako jogurt. Kvarg má hustejšiu konzistenciu, ktorá sa viac podobá gréckemu jogurtu, ale zachováva si jemnú chuť podobnú skyru.

Čo je to tvaroh?

Kvarg sa vyrába z odtučneného mlieka, ktoré sa fermentuje pomocou špeciálnych baktérií, vďaka čomu má výrobok trochu odlišný chuťový profil ako skyr. Výsledkom je hustá, krémová konzistencia, ktorá sa podobá jogurtu. Tento mliečny výrobok je mimoriadne diétny a ideálny pre tých, ktorí chcú do svojho jedálnička zaradiť nízkokalorický a výživný zdroj bielkovín.

Zdravotné výhody tvarohu

Tvaroh sa môže pochváliť vysokým obsahom bielkovín (približne 12 % na 100 gramov) a neobsahuje takmer žiadny tuk. Má nízky obsah kalórií (približne 60 kalórií na 100 gramov), čo z neho robí ideálnu voľbu pri redukčných diétach a pre tých, ktorí si chcú udržať svoju hmotnosť. Vďaka obsahu probiotík podporuje zdravé trávenie a reguláciu činnosti čriev, čo je kľúčový aspekt zdravej výživy.

Prečo zaradiť tvaroh do svojho jedálnička?

Tvaroh je nielen skvelým zdrojom bielkovín, ale pomáha vás aj zasýtiť na dlhšiu dobu, čo prispieva k lepšiemu zvládaniu hladu a zníženiu chuti na občerstvenie. Jeho výhodou je vysoký obsah probiotík, ktoré podporujú zdravú črevnú flóru. V dôsledku toho prináša rýchle účinky na celkovú pohodu a metabolizmus.

Vyskúšajte quarg ako alternatívu k skyru a uvidíte, ako rýchlo dokáže zlepšiť vašu výživu a podporiť vaše zdravie!

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár