Zaradením do svojho jedálnička posilníte svoju imunitu a srdce. Sezóna sa práve začína.

Blog

Leto sa pomaly končí, a hoci nás možno čaká krásny september, rána sú už chladnejšie a dni kratšie. Tento prechod do jesene je ideálny čas začať sa starať o svoju imunitu pred príchodom zimy. Našťastie nám príroda v tomto období ponúka sezónne plody, ktoré môžu posilniť naše zdravie – jedným z nich je tekvica.

Tekvica nie je len jesennou dekoráciou

Sezóna tekvíc sa začína v septembri a trvá až do novembra. Hoci pre mnohých z nás je tekvica skôr symbolom jesene a obľúbenou dekoráciou, ponúka oveľa viac než len estetickú hodnotu. Tekvica je skvelou ingredienciou do kuchyne a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby, od polievok až po sladké dezerty.

Tekvica sa dá použiť do chlebových pást, omáčok na cestoviny, koláčov, chleba, džemov a dokonca aj nápojov. Jej všestrannosť v kuchyni je obrovská. Tekvica má zároveň nízky obsah kalórií a je mimoriadne zdravá, čo z nej robí ideálnu voľbu pre každodenné diéty.

Tekvica pomáha pri chudnutí a starostlivosti o pleť

Tekvica je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú schudnúť. Obsahuje menej ako 30 kcal na 100 g a je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a zabezpečuje dlhotrvajúci pocit sýtosti. Pravidelná konzumácia tekvice môže pomôcť pri chudnutí.

Okrem toho tekvica obsahuje vitamín E, betakarotén a karotenoidy – tieto zložky majú pozitívny vplyv na pokožku, ktorá je vďaka nim hydratovaná a chránená pred slnečnými lúčmi. Vykazujú tiež účinky proti starnutiu, vďaka čomu je tekvica cenná pre zdravie pokožky.

Tekvica posilňuje imunitu a chráni srdce

Vďaka obsahu vitamínu C, vitamínu E, betakaroténu a karotenoidov je tekvica ideálnym pomocníkom v boji proti jesennému prechladnutiu. Tieto látky pomáhajú posilňovať imunitný systém a odstraňovať zápaly v tele.

Tekvica je tiež bohatá na minerálne látky, ako je draslík, fosfor a horčík, ktoré podporujú správnu funkciu srdca a cievneho systému. Tieto minerály pomáhajú regulovať krvný tlak, udržiavať správny srdcový rytmus a znižovať riziko hypertenzie a iných srdcových ochorení.

Zaradte teda tekvicu do svojho jedálnička a využite jej skvelé zdravotné účinky – nielenže si na nej pochutnáte, ale urobíte aj niečo pre svoje zdravie!

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár