Olizovanie prstov: ako dosiahnuť karamelizovanú a chrumkavú kôrku na kurčati.

Recept

Tri skvelé možnosti marinády – a všetky sú dokonalé

Milí priatelia, dnes vám predstavím spôsob prípravy chutného a šťavnatého kuracieho mäsa, ktoré si zamiluje celá vaša rodina. Nemusíte sa obávať zložitých postupov ani exotických ingrediencií. Stačí si vybrať jednu z troch jednoduchých marinád, nechať kurča pol hodiny marinovať, aby absorbovalo všetky chute, a je hotovo. Vďaka tomuto triku dosiahnete pri pečení v rúre dokonale skaramelizovanú a chrumkavú kôrku.

Prvá marináda: Varianta horčice

Horčicu môžete pokojne použiť na ktorúkoľvek časť kurčaťa – či už ide o prsia, stehná alebo krídla. Horčica dodá mäsu jemnú pikantnosť a zabezpečí, že mäso bude nádherne jemné a šťavnaté.

Druhá marináda: Kyslá smotana a korenie

Ak chcete dosiahnuť ešte voňavejší a chutnejší výsledok, zmiešajte kyslú smotanu s obľúbenými koreninami, ako sú hopli-suneli, cesnak alebo provensálske bylinky. Táto marináda dodá kurčaťu bohatú chuť a vôňu, ktorá určite zaujme každého, kto ju ochutná.

Tretia marináda: Med a rastlinný olej

Poslednou možnosťou je zmes medu a rastlinného oleja. Táto sladko-slaná kombinácia dodá kurčaťu nádhernú karamelizáciu a zlatistú kôrku. Touto zmesou potrite kurča, nechajte ho pol hodiny marinovať a potom ho upečte. Výsledok bude neodolateľný!

Čas pečenia a prípravy:

  • Prsia: pečieme 25-30 minút.
  • Stehná a iné väčšie časti: môžu potrebovať až hodinu. Aby sa kurča počas pečenia nepripálilo, odporúča sa prikryť pekáč alobalom a ku koncu pečenia ho odkryť, aby sa vytvorila pekná chrumkavá kôrka.

S týmito tromi jednoduchými, ale chutnými marinádami pripravíte kurča, ktoré poteší všetkých pri stole a stane sa vašou obľúbenou voľbou pre rodinné jedlá!

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár