Recept na nakladané paradajky v štýle talianskej kuchyne potešil mnohé gazdinky. Paradajky zmiznú zo stola v okamihu a vaši hostia si recept nepochybne vyžiadajú.
Na prípravu dvoch 700 gramových pohárov nakladaných paradajok budete potrebovať:
- Cherry paradajky – 1-1,5 kg
- Bazalka – 4 vetvičky
- cesnak – 2 strúčiky
- Horčičné semienka – 2 čajové lyžičky
- Čierne korenie (celé) – 0,5 lyžičky
- Korenie – 4 guľôčky
- Soľ – 1 polievková lyžica
- Cukor – 4 polievkové lyžice
- Octová esencia (70 %) – 1 lyžička
- Voda – 1 liter
Postup: Potom naplňte poháre paradajkami, pričom na vrchu nechajte trochu miesta. Na vrch paradajok pridajte ďalšiu vetvičku bazalky.
Poháre zalejte vriacou vodou, zakryte viečkami a nechajte 10 minút stáť. Potom nalejte vodu späť do hrnca, pridajte soľ, cukor a nové korenie a priveďte do varu.
Horúcu marinádu nalejte späť do pohárov s paradajkami. Do každej nádoby pridajte pol čajovej lyžičky octovej esencie a uzavrite viečkom. Poháre nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Vaše talianske nakladané paradajky sú pripravené! Skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.