Nie len kotlety, ale skutočná gurmánska hostina: aj to najtvrdšie mäso bude šťavnaté a jemné.

Recept

 

Kotlety sú obľúbenou prílohou k zemiakom alebo zemiakovej kaši, ale niekedy je mäso tvrdé a vaša snaha vyjde nazmar. Dnes vám prinášame tipy, ako pripraviť kotlety tak, aby boli jemné a šťavnaté.

Hoci je tento recept jednoduchý, príprava mäsa si vyžaduje trpezlivosť, aby sa dosiahla dokonalá konzistencia.

V minulosti sme vám ukázali, ako pripraviť jedinečné kotlety z kuracích sŕdc.

 

Ingrediencie: 1:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 500 ml minerálnej vody
  • Soľ, korenie, sušený cesnak – podľa chuti

Na cesto:

  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Soľ a korenie

Postup:

Mäso nakrájame na porcie a dôkladne ho prepichneme. V samostatnej miske zmiešame minerálnu vodu s cesnakom, soľou a korením a mäso do nej vložíme na dve hodiny marinovať. Vajíčka rozšľaháme s korením a soľou na cestíčko a podľa chuti pridáme ešte cesnak.

Každý kúsok mäsa najprv obalíme v múke, potom namočíme do vajíčka a nakoniec opečieme na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán dozlatista.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár