AuthorIvanko KutcoReading 2 minViews4Comments0Published byModified by
Charlotte je známy jablkový koláč, ale tento recept na roládu si zamilujete rovnako rýchlo. Výsledkom je ľahká, vzdušná a originálna pochúťka.
Niektoré gazdinky túto roládu nazývajú „lenivá Charlotte“. Určite stojí za to ju vyskúšať a urobiť si na ňu vlastný názor.
Ingrediencie: 1:
4 vajcia
120 g cukru
120 g múky
štipka soli
4 jablká
2 lyžice cukru
Škorica – podľa chuti
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Bielka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do tuha. Žĺtky vyšľaháme zvlášť a potom ich spojíme s bielkovou zmesou.
Postupne pridávame múku a jemne miešame stierkou, aby sa nevytvorili hrudky.
Plech na pečenie vymažte olejom a rozložte naň nastrúhané jablká zmiešané s cukrom a škoricou. Na jablká nalejeme cesto v tenkej vrstve, dostatočne hrubej na to, aby sa dalo neskôr zrolovať.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 20 – 25 minút.
Hotovú roládu opatrne preložíme na nový plech a ihneď ju zrolujeme. Rolka by sa mala zrolovať ešte teplá.
Nechajte ju vychladnúť, švom nadol. Vrchnú časť môžete ozdobiť práškovým cukrom.
Tento rýchly a chutný recept budete radi opakovať, kým budete mať jablká!