Pečte tento koláč, kým vám nedôjdu jablká: chrumkavá a nadýchaná roláda za 20 minút.

Recept

 

Charlotte je známy jablkový koláč, ale tento recept na roládu si zamilujete rovnako rýchlo. Výsledkom je ľahká, vzdušná a originálna pochúťka.

Niektoré gazdinky túto roládu nazývajú „lenivá Charlotte“. Určite stojí za to ju vyskúšať a urobiť si na ňu vlastný názor.

Ingrediencie: 1:

  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g múky
  • štipka soli
  • 4 jablká
  • 2 lyžice cukru
  • Škorica – podľa chuti

Postup:

  • Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  • Bielka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do tuha. Žĺtky vyšľaháme zvlášť a potom ich spojíme s bielkovou zmesou.
  • Postupne pridávame múku a jemne miešame stierkou, aby sa nevytvorili hrudky.
  • Plech na pečenie vymažte olejom a rozložte naň nastrúhané jablká zmiešané s cukrom a škoricou. Na jablká nalejeme cesto v tenkej vrstve, dostatočne hrubej na to, aby sa dalo neskôr zrolovať.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 20 – 25 minút.
  • Hotovú roládu opatrne preložíme na nový plech a ihneď ju zrolujeme. Rolka by sa mala zrolovať ešte teplá.
  • Nechajte ju vychladnúť, švom nadol. Vrchnú časť môžete ozdobiť práškovým cukrom.
  • Tento rýchly a chutný recept budete radi opakovať, kým budete mať jablká!

    Ivanko Kutco
    Rate author
    adroma.sk
    Pridať komentár