Zabudnuté raňajky sú opäť v kurze. Potrebujete len 2 prísady a malinovú šťavu.

Blog

Toto jedlo bývalo častým hosťom v školských a podnikových jedálňach. Postupne však upadlo do zabudnutia a nahradili ho instantné kaše a müsli, ktoré zaplnili regály obchodov. Je to veľká škoda, pretože je to chutné a zdravé jedlo. Je načase sa k nemu vrátiť a vrátiť ho do jedálneho lístka. Krupica, známa aj ako semolina, má príjemnú chuť a obsahuje veľa dôležitých živín. Zistite, ako si pripraviť sladkú krupicu na raňajky.

Je krupicová kaša vhodná na raňajky?

Krupicová kaša je u nás obľúbená už po celé generácie. Najväčšej obľube sa tešila za komunizmu, keď sa podávala na raňajky, často s malinovou šťavou. Dnes už nie je taká obľúbená, ľudia si namiesto nej vyberajú ovsené vločky, kukuričné lupienky a müsli. Mnohé z týchto výrobkov však obsahujú zložky, ktoré nie sú vždy zdraviu prospešné. Preto je vhodné vrátiť sa ku krupicovej kaši, ktorá je plná dôležitých živín. Jej sladká verzia je ideálna ako prvé jedlo dňa.

Hoci krupica obsahuje väčšie množstvo kalórií, poskytuje aj mnoho zdravých látok. Je bohatá na vitamíny skupiny B, zinok, fosfor, meď a železo. Okrem toho obsahuje bielkoviny a vlákninu, ktoré zabezpečujú pocit sýtosti. Je ľahko stráviteľná, takže ju môžu konzumovať aj ľudia s citlivým tráviacim systémom.

Ako pripraviť sladkú krupicu?

Recept na sladkú krupicu je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí vám hrniec, krupica, mlieko alebo zeleninový nápoj a niekoľko ďalších ingrediencií a zdravé raňajky máte za pár minút. Krupica má jemnú chuť a dodáva veľa energie, čo je ideálne ráno.

Ako si teda pripraviť sladkú krupicu ako z detstva? Tento jednoduchý recept vám ukáže, ako rýchlo a jednoducho pripraviť chutné a zdravé raňajky.

Krok 1: Uvarte krupicu s mliekom. Krok 2: Krupicu preložte na taniere. Krok 3: Podávajte ju s vašimi obľúbenými sladkými prísadami.

S čím môžete krupicovú kašu podávať?
Krupicová kaša bola kedysi veľmi obľúbená. Deti ju jedli v školských jedálňach a zamestnanci v podnikových jedálňach. Doma sa často podávala ako dezert. Tento jednoduchý a rýchly recept sa oplatí znovu zaviesť do vášho jedálnička.

Samotná krupicová kaša, uvarená v mlieku alebo zeleninovom nápoji, má skôr neutrálnu chuť. Preto ju môžete vylepšiť rôznymi prísadami. Skvele chutí napríklad s malinovou šťavou, ako to bolo v minulosti. Ako prílohu môžete pridať čerstvé sezónne ovocie alebo domáci džem. Kašu môžete tiež spestriť nasekanými orechmi alebo chia semienkami.

Čo budete potrebovať:

  • 2 šálky mlieka alebo zeleninového nápoja
  • 2 a 1/2 polievkovej lyžice krupice

Ďalšie:

  • Malinová šťava
  • sezónne ovocie
  • džem

Príprava: Vložte do hrnčeka s malinovou šťavou a marmeládou, ktorú ste si pripravili v kuchyni:

Mlieko nalejte do hrnca a priveďte do varu. Pridáme krupicu a neustále miešame. Znížte teplotu a za stáleho miešania varte asi 3 minúty, kým nevznikne hladká kaša. Uvarenú krupicu rozdeľte na taniere. Ozdobte ovocím, džemom alebo pokvapkajte malinovou šťavou.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár