Boršč bude mať sýtu rubínovú farbu a neodolateľnú vôňu: nezabudnite na týchto 5 tipov na dokonalú prípravu.

Blog

 

Niekedy môže byť ťažké dosiahnuť vyváženú chuť. Mnoho ľudí sa snaží boršč vylepšiť pridaním rôznych ingrediencií, ale tajomstvo úspechu spočíva najmä v správnej technike. V tomto článku vám povieme, ako pripraviť boršč, ktorý vás zaujme nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom.

Ak chcete pripraviť ideálny boršč, postupujte podľa týchto piatich kľúčových krokov:

Tajomstvo č. 1: Červená repa musí byť správne pripravená – nakrájajte ju na tenké pásiky a varte ju v malom množstve vody, kým nie je stredne mäkká. Pridajte trochu cukru a vždy varte pod pokrievkou. Vďaka tomu bude farba boršču intenzívna.

Tajomstvo č. 2: Kým sa repa dusí, pridajte do receptu paradajky a kyslú prísadu. Polievková lyžica paradajkového pretlaku pomôže zachovať živú farbu repy.

Tajomstvo č. 3: Mrkvu a cibuľu osmažte na veľkom množstve masla alebo masti do zlatista. Na dosiahnutie atraktívneho vzhľadu a plnej chuti pridajte malé množstvo masla.

Tajomstvo č. 4: Dodržujte správne poradie pridávania ingrediencií. Červenú repu a opečenú zeleninu pridajte až po kapuste, aby sa nerozvarili. Kyslé prísady (ocot, citrónovú alebo limetkovú šťavu) pridajte pred pridaním repy, aby nestratila farbu.

Tajomstvo č. 5: Ak chcete dosiahnuť intenzívnu rubínovú farbu, použite špeciálny trik. Na konci varenia vložte do boršču polovicu malej surovej repy a varte ju asi 10 minút, potom ju vyberte. Polievka tak získa jasný a výrazný odtieň.

Experimentujte s pomerom ingrediencií, aby ste našli dokonalú rovnováhu chutí. S praxou budete schopní vyladiť prípravu boršču k dokonalosti a potešiť svojich blízkych týmto tradičným a veľmi obľúbeným jedlom.

 

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár