Pripravte si cuketové placky podľa tohto osvedčeného receptu: pochutnajú si na nich aj tí, ktorí cukety bežne nemajú radi.

Recept

Kľúčom k úspechu je správna príprava surovín.

Cuketové lievance sú univerzálnym pokrmom, ktorý si zamilujú aj tí, ktorí túto zeleninu bežne nevyhľadávajú. Tajomstvo spočíva v starostlivej príprave surovín a dokonalej kombinácii chutí. Tento jednoduchý recept sa zaručene stane skvelým doplnkom vašej rodinnej kuchyne.

Hlavnou ingredienciou je mladá cuketa, ktorá sa nastrúha jemnejšie ako zvyčajne, čím sa jej chuť „schová“ za voňavé bylinky a korenie. Kombináciou čerstvých vajec, múky a korenia vznikajú ľahké a nadýchané lievance. Ak ich podávate s kyslou smotanou, získate ešte chutnejší pokrm.

Začnite výberom cukety – najlepšie mladej a čerstvej, ideálne domácej. Takáto cuketa je nielen chuťovo bohatšia, ale aj plná vitamínov a živín, ako uvádza portál sport24.ru.

Dôležitou súčasťou sú aj čerstvé bylinky – petržlen, kôpor a cibuľa. Tieto ingrediencie dodávajú hranolčekom výraznú arómu a atraktívny vzhľad.

Ostatné potrebné ingrediencie ako vajcia, múka, cesnak, soľ a korenie sú bežne dostupné vo väčšine kuchýň. Recept sa preto dá ľahko pripraviť kedykoľvek.

Príprava je jednoduchá a zahŕňa niekoľko krokov:

  1. Cuketu dôkladne opláchneme, necháme na nej šupku a nastrúhame ju na jemno. Osoľte ju a nechajte 5 minút odpočívať, aby pustila šťavu.
  2. Bylinky a cesnak nasekáme nadrobno a pridáme ich k nastrúhanej cukete.
  3. Rozšľahajte vajce, pridajte soľ, korenie a ďalšie korenie podľa chuti.
  4. Postupne pridávajte múku, kým cesto nedosiahne správnu hustotu.
  5. Lyžicou dávajte cesto na panvicu s rozpáleným olejom a smažte lievance z oboch strán dozlatista.
  6. Hotové lievance položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej, a podávajte s kyslou smotanou alebo inými omáčkami.

Vďaka starostlivej príprave sú tieto cuketové placky jemné, šťavnaté a plné chuti. Jemne nastrúhaná cuketa sa dokonale spája s pikantnými bylinkami a koreninami a vytvára originálne a veľmi lákavé jedlo.

Tieto placky sú vynikajúce ako príloha k obedu alebo večeri, alebo ich môžete podávať ako samostatný chod. Sú skvelou prílohou k mäsu alebo rybám. Kyslá smotana, smotana alebo iné omáčky ešte viac zvýraznia ich chuť.

Okrem toho sú cuketové placky nielen chutné, ale aj zdravé. Cuketa je bohatá na vitamíny, vlákninu a antioxidanty, ktoré prospievajú vášmu zdraviu. V kombinácii s vajíčkami a čerstvými bylinkami je toto jedlo vyvážené a plné živín.

Keď raz vyskúšate tento recept, určite sa k nemu budete chcieť vracať. Je to jednoduché, ale chutné jedlo, na ktorom si pochutí celá rodina. Staňte sa ďalším fanúšikom tohto úžasného receptu!

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár