Ani desať minút nestačí: Charlotte sa pri tomto recepte okamžite stratí – a nikdy jej nie je dosť.

Recept

Najnovšie kuchárske trendy potvrdzujú, že jablková šarlotka podľa tohto jednoduchého receptu sa stáva absolútnym hitom na každom stole. Táto sladkosť zmizne za pár minút a zanechá za sebou nadšených stravníkov.

Na prípravu tejto lahodnej šarlotky budete potrebovať len niekoľko základných surovín: dve zelené jablká, 165 gramov múky, 80 gramov masla, 125 gramov kyslej smotany (15 % tuku), pol lyžičky prášku do pečiva, 100 gramov cukru a jedno vajce.

Začnite zmiešaním 150 gramov múky s práškom do pečiva, rozpustite maslo a pridajte ho do múky. Potom pridajte 65 gramov kyslej smotany a všetko dobre premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Rovnomerne ho rozotrite po forme a urobte aj okraje.

Ďalším krokom je príprava jabĺk. Ošúpeme ich, odstránime jadrovníky a vložíme ich do pripravenej formy. Potom zmiešajte zvyšných 60 g kyslej smotany s cukrom, 15 g múky a vajcom. Vzniknutú zmes nalejte na jablká.

Šarlotu pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 45 minút. Tento jednoduchý recept vám zaručí, že vaša šarlotka bude svieža a chutná a tak rýchlo, ako sa upečie, zmizne zo stola.

Tento dezert si získa každého, kto ho ochutná, a pravdepodobne sa stane častým hosťom vo vašej kuchyni, pretože každý ho bude chcieť znova a znova.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár