Čo dať do polievky ako prvé – kapustu alebo zemiaky: nezabudnite na toto jednoduché pravidlo.

Blog

Hlavné prísady

Šči je tradičná ruská polievka, ktorej príprava sa líši podľa regiónu. Šéfkuchár prezrádza základné postupy prípravy pravej ruskej šči.

Vývar na túto polievku by sa mal variť aspoň 2-2,5 hodiny, ideálne s hovädzím, bravčovým alebo baraním mäsom, prípadne s prídavkom údeného mäsa. Vývar by mal byť veľmi bohatý, aby polievka získala plnú a hlbokú chuť.

Hlavnými zložkami šči sú kapusta (čerstvá alebo kvasená) a rôzne druhy koreňovej zeleniny, ako napríklad cibuľa, petržlen, zeler alebo paštrnák. V minulosti sa do polievky pridávala aj múka, aby bola hustejšia.

Ak používate kyslú kapustu, je dobré ju predtým povariť, prípadne s údeným mäsom, aby zmäkla. Zemiaky by sa mali variť oddelene, pretože kyslosť kapusty môže spôsobiť, že pri spoločnom varení zostanú tvrdé.

Pri podávaní sa šči dochucuje kyslou smotanou alebo smotanou. Na správne osolenie je dôležité pridávať soľ postupne, ako sa varí vývar a zelenina.

 

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár