Tak ako huby, aj cukety sa dajú na zimu nakladať. Tento recept je veľmi jednoduchý, pretože si nevyžaduje žiadne zložité ani drahé prísady. Odporúča sa použiť cukety s tenkou šupkou, ktoré nie sú prezreté. Výsledkom bude chutné predjedlo alebo príloha.
Ingrediencie:
- cuketa – 1,5 kg
- cesnak – 5-6 strúčikov
- kôpor a petržlenová vňať – po 4-5 vetvičiek
- rafinovaný slnečnicový olej – 120 ml
- 9% stolový ocot – 120 ml
- kryštálový cukor – 3 polievkové lyžice
- soľ – 1 polievková lyžica
- zrnká čierneho korenia – 7-8 ks
Postup prípravy cukety ako huby na zimu:
Po sterilizácii pevne naskrutkujte viečka, obráťte poháre hore dnom, prikryte ich utierkou a nechajte úplne vychladnúť. A je to – vaše cukety na zimu sú pripravené!
Cukety môžete nakladať aj nakrájané na plátky. Tento recept si nevyžaduje varenie, dusenie ani vyprážanie, vďaka čomu je veľmi jednoduchý a rýchly.
🙂 🙂 horoswa veswicka!