Dusené klobásy sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré si zamilujete. Táto rýchla úprava párkov s cibuľou, paprikou a paradajkovým pretlakom je ideálna na rýchlu večeru alebo pohostenie k pivu. Podávajte ich s čerstvým chlebom alebo ich naplňte do chrumkavej bagety, aby ste získali neodolateľné jedlo.
Ingrediencie na parené klobásy
- 4 ks škvarkov
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 zelená paprika
- 0,5 čajovej lyžičky chilli vločiek
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 150 ml mäsového vývaru (alebo bujónu)
- 1 polievková lyžica horčice
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 ks bagiet
Ako pripraviť dusené klobásy
- Príprava klobás
Špekačky ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. - Opečte škvarky
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a kolieska škvarkov opečieme dozlatista. - Pridajte zeleninu a korenie.
K opečeným špekáčikom pridajte na plátky nakrájanú cibuľu, papriku a chilli. Zľahka ich osolíme a okoreníme a restujeme asi 3 minúty. - Škvarky podusíme
Pridajte roztlačený cesnak a krátko orestujte. Vmiešajte paradajkový pretlak, zalejte vývarom, prikryte pokrievkou a na miernom ohni varte asi 10 minút. - Dochutenie a zahustenie
Ak je omáčka príliš riedka, nechajte ju 2 minúty odkrytú, aby sa zredukovala. Odstavte panvicu a vmiešajte škvarky a horčicu. - Podávanie
Dusené škvarky podávajte s čerstvým chlebom alebo ich naplňte do opečených bagiet. Výborne chutia s hranolkami a studeným pivom.
Výživové hodnoty (na porciu)
- Kalórie: 450 kcal
- Bielkoviny: 15 g
- Tuk: 30 g (10 g nasýtených)
- Sacharidy: 25 g (5 g cukrov)
- Vláknina: 3 g
- Soľ: 1,5 g
Na rýchlu a jednoduchú večeru sú výbornou voľbou dusené škvarky. Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si túto českú klasiku v modernom kabáte!