Bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou

Bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou na servírovacom tanieri s prílohou zemiakovej kaše. Recept

Bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou je výbornou voľbou na rodinné večere a slávnostné príležitosti. Tento recept spája šťavnaté, jemné mäso s ovocnou, sladkokyslou omáčkou, ktorá zvýrazní jeho chuť. Príprava je jednoduchá a nevyžaduje si veľa času. Uvádzame postup prípravy lahodnej bravčovej panenky s ríbezľovou omáčkou krok za krokom vrátane nutričných hodnôt, aby bolo toto jedlo nielen chutné, ale aj vyvážené.

Suroviny na bravčovú panenku s ríbezľovou omáčkou

Na tento jednoduchý recept budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 kg bravčovej panenky
  • 2 šálky čerstvých alebo mrazených ríbezlí
  • 1 pohár vody
  • Cukor podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ a korenie podľa chuti

Krok za krokom: príprava bravčovej panenky s ovocnou omáčkou

  1. Pripravte si mäso. Takto pripravené mäso bude mať výraznú chuť a bude dobre prepečené.
  2. Ríbezľová omáčka: Ak použijete čerstvé ríbezle, dôkladne ich opláchnite a odstráňte stopky. Mrazené ríbezle môžete pridať priamo do hrnca. Pridajte pohár vody a cukor podľa chuti. Zmes varte na miernom ohni, kým omáčka nezíska hustejšiu konzistenciu. Sladkokyslá ovocná omáčka krásne doplní chuť šťavnatého mäsa.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a plátky bravčovej panenky opečieme z oboch strán dozlatista. Opečené mäso preložte do zapekacej misy.
  4. Na opečené plátky mäsa v pekáči nalejte pripravenú ríbezľovú omáčku. Rúru predhrejte na 180 °C a pečte približne 50 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.

Podávanie a prílohy

Hotová bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou je ideálna s prílohou podľa vášho výberu. Skvelou voľbou je zemiaková kaša, pečená zelenina alebo ryža. Ríbezľová omáčka sa výborne hodí aj k rôznym obilninám, ktoré doplnia jej sladkokyslú chuť.

Výživová hodnota na porciu (približne 150 g mäsa s omáčkou)

  • Kalórie: 280 kcal
  • Bielkoviny: 22 g
  • Tuk: 15 g
  • Sacharidy: 12 g
  • Vláknina: 3 g
  • Cukry: 9 g

Tento recept na bravčovú panenku s ríbezľovou omáčkou vás poteší svojou jednoduchosťou a výraznou chuťou. Sladkokyslá omáčka premení bravčovú panenku na lahodnú pochúťku, ktorú si obľúbi celá rodina. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a pridajte do svojej kuchyne nové, chutné jedlo, ktoré sa hodí aj na slávnostné príležitosti.

Viac článkov tu

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár