Kakaovo-tvarohový sendvič s vlákninou: recept na pečenie

Vlhký kakaovo-tvarohový sendvič s jemnou tvarohovou náplňou – jednoduchý recept na sladký dezert. Recept

Hľadáte jednoduchý a chutný recept na vlhký kakaovo-tvarohový sendvič? Tento sladký dezert vás prekvapí svojou jemnou konzistenciou a výraznou kakaovou chuťou. Ideálny ku káve, čaju alebo ako sladké raňajky. Prečítajte si, ako pripraviť tento lahodný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie na kakaovo-tvarohový sendvič

  • Na cesto: 1:
    • 200 g hladkej múky
    • 100 g krupicového cukru
    • 50 g kakaa
    • 1 prášok do pečiva
    • 100 ml mlieka
    • 2 vajcia
    • 100 ml oleja
  • Na tvarohovú náplň:
    • 250 g tvarohu
    • 1 vajce
    • 50 g práškového cukru
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy

  1. Príprava cesta
    Najprv predhrejte rúru na 180 °C. V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme mlieko a olej. Postupne primiešavajte suché prísady, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Príprava tvarohovej náplne
    V samostatnej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, práškový cukor a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešajte, kým zmes nebude hladká.
  3. Skladanie sendviča
    Polovicu cesta nalejte do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú náplň a nakoniec pridáme zvyšok cesta.
  4. Pečenie
    Pečieme približne 40 – 50 minút, kým nie je bochník zvonka pevný a špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte vychladnúť a potom podávajte.

Nutričné hodnoty na 1 porciu (približne 100 g)

  • Kalórie: 280 kcal
  • Bielkoviny: 6 g
  • Tuk: 12 g
  • Sacharidy: 38 g

Tento sendvič s kakaom a tvarohom je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi dezerty s vyváženou chuťou. Kakao mu dodáva výraznú chuť, zatiaľ čo tvarohová náplň zaručuje jemnosť. Vďaka jednoduchej príprave je tento recept vhodný aj pre začiatočníkov.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár