Hľadáte jednoduchý a chutný recept na vlhký kakaovo-tvarohový sendvič? Tento sladký dezert vás prekvapí svojou jemnou konzistenciou a výraznou kakaovou chuťou. Ideálny ku káve, čaju alebo ako sladké raňajky. Prečítajte si, ako pripraviť tento lahodný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.
Contents
Ingrediencie na kakaovo-tvarohový sendvič
- Na cesto: 1:
- 200 g hladkej múky
- 100 g krupicového cukru
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 100 ml oleja
- Na tvarohovú náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 50 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup prípravy
- Príprava cesta
Najprv predhrejte rúru na 180 °C. V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme mlieko a olej. Postupne primiešavajte suché prísady, kým nevznikne hladké cesto. - Príprava tvarohovej náplne
V samostatnej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, práškový cukor a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešajte, kým zmes nebude hladká. - Skladanie sendviča
Polovicu cesta nalejte do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú náplň a nakoniec pridáme zvyšok cesta. - Pečenie
Pečieme približne 40 – 50 minút, kým nie je bochník zvonka pevný a špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte vychladnúť a potom podávajte.
Nutričné hodnoty na 1 porciu (približne 100 g)
- Kalórie: 280 kcal
- Bielkoviny: 6 g
- Tuk: 12 g
- Sacharidy: 38 g
Tento sendvič s kakaom a tvarohom je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi dezerty s vyváženou chuťou. Kakao mu dodáva výraznú chuť, zatiaľ čo tvarohová náplň zaručuje jemnosť. Vďaka jednoduchej príprave je tento recept vhodný aj pre začiatočníkov.