Karibské dusené hovädzie mäso s fazuľou a zeleninou

Karibské dusené hovädzie mäso s fazuľou a zeleninou, podávané s ryžou basmati. Recept

Karibské dusené hovädzie mäso je výnimočné svojím sladko-pikantným profilom, ktorý je obohatený výrazným korením a farebnou zeleninou. Hovädzie mäso v kombinácii s fazuľou, paprikou a paradajkovým pretlakom dodáva dusenému mäsu jedinečnú karibskú atmosféru. Toto exotické dusené hovädzie mäso sa pripravuje najlepšie pomaly, aby sa chute dokonale prepojili. Môže sa podávať s ryžou basmati alebo čerstvým chlebom.

Prísady na karibské dusené hovädzie mäso

Na prípravu karibského duseného hovädzieho mäsa budete potrebovať:

  • 750 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 1 veľkú mrkvu (nakrájanú na kocky)
  • 1 zemiak (nakrájaný na kocky)
  • 100 g červenej fazule z konzervy
  • 3 červené papriky (nakrájané na pásiky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 8 strúčikov cesnaku (rozdrvených)
  • 2 stonky zeleru (nakrájané)
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 lyžice čerstvého tymiánu (nasekaného)
  • 1 čajová lyžička nového korenia
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 šálky vody
  • Soľ podľa chuti

Postup prípravy karibského duseného hovädzieho mäsa

  1. Príprava hovädzieho mäsa a zeleniny
    Hovädzie mäso nakrájajte na kocky. Mrkvu, zemiaky, zeler a papriku nakrájajte na kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak rozdrvte. Pripravte si všetky prísady tak, aby ste ich mali po ruke.
  2. Pečenie mäsa a zeleniny
    Vo veľkej hlbokej panvici alebo hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte hovädzie mäso a opekajte ho dozlatista. Keď je mäso opečené, vyberte ho na tanier a na tom istom oleji orestujte cibuľu, cesnak a ostatnú zeleninu. Pridajte nové korenie a tymián, aby zmes získala aromatickú chuť.
  3. Varenie guláša s paradajkovým pretlakom
    Keď cibuľa zosklovatie, vráťte do hrnca opečené hovädzie mäso a pridajte fazuľu, nakrájané zemiaky, paradajkový pretlak a všetko dobre premiešajte. Prilejte vývar a dve šálky vody, premiešajte a prikryte pokrievkou.
  4. Pomalé varenie
    Guláš varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, aby sa chute dobre spojili a mäso bolo mäkké. Priebežne kontrolujte hladinu tekutiny a v prípade potreby doplňte vodu. Pred podávaním ochutnajte, podľa chuti osoľte a podávajte s ryžou basmati alebo čerstvým chlebom.

Výživová hodnota (na 1 porciu, približne 350 g)

  • Kalórie: 320 kcal
  • Bielkoviny: 22 g
  • Tuk: 12 g (z toho nasýtené tuky: 4 g)
  • Sacharidy: 28 g
  • Vláknina: 5 g
  • Sodík: 600 mg

Tipy na prípravu karibského duseného hovädzieho mäsa

  • Exotické korenie: ak máte radi pikantnú chuť, pridajte trochu chilli alebo kajenského korenia.
  • Alternatívy: Namiesto fazule môžete použiť čiernu fazuľu alebo hrášok.
  • Zelenina: okrem papriky môžete pridať aj inú zeleninu, napríklad cuketu alebo paradajky, ktoré dodajú dusenému mäsu ďalšiu vrstvu chuti.

Karibské dusené hovädzie mäso s fazuľou a zeleninou je skvelý spôsob, ako si vychutnať exotické chute v pohodlí domova. Toto jedlo poteší svojou chuťou a vôňou každého, kto má chuť na niečo nezvyčajné a sýte.

Viac článkov tu

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár