Kurací vývar je ešte chutnejší vďaka jednej zložke: zlatistý, voňavý a číry – a nie je to o korení.

Blog

Kuracia polievka je jedným z najobľúbenejších jedál na ruských stoloch. Málokto však vie, že existuje jedna prísada, vďaka ktorej môže byť vývar ešte chutnejší a aromatickejší.

Touto tajnou ingredienciou sú kuracie kosti, ktoré je potrebné vďaka jednoduchému kulinárskemu triku pridať do vývaru zvlášť. Najprv oddeľte mäso od kostí. Mäso môžete vložiť do hrnca s vodou a začať variť.

Kosti však najprv opečte na panvici s trochou oleja. Keď kosti získajú zlatistú kôrku, pridajte ich do vývaru.

Je dôležité, aby ste to s množstvom kostí nepreháňali – na 1 liter vývaru stačí približne 50 gramov kostí. To stačí na to, aby bol vývar číry, sýty a krásne zlatistý.

Ľahké opečenie kostí dodá polievke príťažlivú zlatistú farbu a výraznejšiu arómu. A aby bol vývar dokonalý, nezabudnite pridať cibuľu. Mrkvu je lepšie nakrájať na malé kúsky, než ju strúhať, aby sa lepšie rozvinula jej chuť.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár