Nakladané paradajky s cesnakom a chrenovými listami

Nakládaná_rajčata Recept

Príprava trvá len 10 – 15 minút a za dva dni budú mať paradajky výraznú pikantnú a slanú chuť. Ak chcete proces urýchliť, môžete paradajky na viacerých miestach prepichnúť špáradlom alebo vidličkou. Tým sa urýchli ich príprava a budú hotové už za 24 hodín.

Ingrediencie:

Paradajky: 600-700 g
Cesnak: 2-3 strúčiky
Čierne korenie: 2-3 zrnká korenia
Nové korenie: 2-3 guľôčky
listy ríbezlí: 2-4 kusy
Listy chrenu: 1 ks
Kôprová vetvička: 1 ks
Voda: podľa potreby
Soľ: 1½ polievkovej lyžice
Cukor: 1 čajová lyžička

Postup: 1:

1. Vložte paradajky do nádoby spolu s cesnakom, zrnkami korenia, ríbezľovými a chrenovými listami a vetvičkou kôpru.

Použite pevné a zrelé paradajky. V závislosti od ich veľkosti môžete potrebovať viac alebo menej paradajok.

2. Do sklenenej nádoby nalejte vodu izbovej teploty a potom ju nalejte do hrnca. Tým presne zistíte, koľko vody je potrebné.

3. Priveďte vodu do varu a rozpustite v nej soľ a cukor. Nechajte ju vychladnúť na približne 55-60 °C, aby nebola príliš horúca.

4. Pripravenú tekutinu nalejte späť do nádoby s paradajkami a uzavrite viečkom. Keď zmes úplne vychladne, vložte ju na dva dni do chladničky.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár