Nakladané paradajky s cesnakom a chrenovými listami

Recept

Tento recept je rýchly a jednoduchý, príprava trvá len 10-15 minút a už o dva dni budú paradajky krásne pikantné a slané. Ak chcete proces urýchliť, môžete paradajky niekoľkokrát prepichnúť špáradlom alebo vidličkou – tým sa čas nakladania skráti približne na 24 hodín.

Ingrediencie:

  • Potrebné ingrediencie: 600-700 g paradajok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 zrnká čierneho korenia
  • 2-3 zrnká sladkého korenia
  • 2-4 listy ríbezlí
  • 1 list chrenu
  • 1 vetvička kôpru
  • Voda podľa potreby
  • 1½ polievkovej lyžice soli
  • 1 čajová lyžička cukru

Postup:

  1. Paradajky vložte do nádoby spolu so strúčikmi cesnaku, zrnkami korenia, ríbezľovými a chrenovými listami a vetvičkou kôpru.
  2. Paradajky vložte do nádoby spolu so strúčikmi cesnaku, zrnkami korenia, ríbezľovými a chrenovými listami a vetvičkou kôpru.
  3. Naplňte nádobu vodou izbovej teploty. Potom vodu nalejte do hrnca, aby ste presne vedeli, koľko vody budete potrebovať.
  4. Vodu prevarte a rozpustite v nej soľ a cukor. Nechajte ju vychladnúť na teplotu približne 55 – 60 °C.
  5. Pripravený nálev nalejte späť do nádoby s paradajkami a nádobu zakryte viečkom. Po úplnom vychladnutí nálevu vložte nádobu na dva dni do chladničky.


Po dvoch dňoch budú paradajky pripravené na podávanie – pikantné, slané a plné chuti.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár