Orechovo-kakaové šišky sú krásne a chutné vianočné koláčiky, ktoré sú skvelým doplnkom sviatočného stola. Tento recept vás krok za krokom prevedie jednoduchou prípravou týchto voňavých koláčikov, ktoré potešia nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom.
Contents
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky.
- 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 80 g práškového cukru
- 50 g mletých orechov
- 100 g studeného masla
- 2 vajcia
- 50 ml oleja
Postup prípravy orechovo-kakaových šišiek
- Pripravte si suché prísady
Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva, štipku soli, kakaový prášok a práškový cukor. Všetko dôkladne zmiešame s najemno pomletými orechmi. - Urobte drobenku
Do zmesi pridáme studené maslo nakrájané na kocky. Pomocou prstov spracujte prísady na drobenku. - Spracujte cesto
Do zmesi pridajte vajcia a postupne pridávajte olej. Vypracujeme hladké cesto, vytvarujeme bochník, zabalíme do potravinovej fólie a necháme 1 – 2 hodiny odpočívať v chladničke. - Tvarovanie šišiek
Z odpočinutého cesta odoberte malé kúsky a v rukách vytvarujte šišky. Šišky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou noža vyrežte na každom šiškách mriežkovaný vzor. - Pečenie
Kakaovo-orieškové šišky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 10 až 12 minút.
Nutričné hodnoty na jednu porciu (približne):
- Kalórie: 110 kcal
- Bielkoviny: 2 g
- Tuk: 7 g
- Sacharidy: 10 g
Orechovo-kakaové šišky sú skvelou voľbou, ak hľadáte jednoduchý vianočný recept, ktorý zaujme chuťou aj vzhľadom. Navyše ich jednoduchá príprava vám umožní zapojiť do pečenia aj deti.
Viac článkov tu