Pečený karfiol s bryndzou a slaninou

Zapekaný karfiol s bryndzou a slaninou, servírovaný v zapekacej mise, so zlatohnedou kôrkou a krémovou omáčkou. Recept

Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru alebo obed? Pečený karfiol s bryndzou a slaninou je skvelá voľba! Tento jednoduchý pokrm spája jemnosť karfiolu, výraznú chuť bryndze a chrumkavú slaninu. Je hotové za 40 minút a poteší celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1 hlavu karfiolu
  • 150 g slaniny
  • 1 PL oleja
  • 100 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Ako pripraviť pečený karfiol s bryndzou a slaninou

  1. Predvarte karfiol
    Karfiol rozdeľte na ružičky a 5 minút varte v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Osmažte slaninu
    Slaninu nakrájajte na kocky a opečte ju na panvici s trochou oleja do chrumkava. Uvoľnený tuk nechajte v panvici.
  3. Príprava bryndzovej omáčky
    V miske zmiešajte bryndzu, kyslú smotanu a vajcia. Zmes zľahka ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  4. Umiestnite do zapekacej misy
    Pripravený karfiol preložte do zapekacej misy a premiešajte s opečenou slaninou a tukom z panvice. Všetko rovnomerne zalejte bryndzovou omáčkou.
  5. Pečenie
    Zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25-30 minút, kým povrch nie je zlatohnedý.

Nutričné hodnoty na jednu porciu

  • Kalórie: 250
  • Bielkoviny: 10 g
  • Sacharidy: 8 g
  • Tuk: 20 g
  • Vláknina: 3 g
  • Sodík: 400 mg

Tipy a triky na najlepší pečený karfiol

  • Vyberte si kvalitnú bryndzu: Je kľúčom k bohatej chuti tohto pokrmu.
  • Pred zapekaním na vrch pridajte strúhaný syr.
  • Zdravšia verzia: Slaninu nahraďte kuracími prsiami alebo údeným tofu.

Pečený karfiol s bryndzou a slaninou je dôkazom toho, že z jednoduchých surovín možno pripraviť úžasné jedlo. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a potešte svoje chuťové bunky a svoju rodinu. Dobrú chuť!

Viac článkov tu

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár