Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru alebo obed? Pečený karfiol s bryndzou a slaninou je skvelá voľba! Tento jednoduchý pokrm spája jemnosť karfiolu, výraznú chuť bryndze a chrumkavú slaninu. Je hotové za 40 minút a poteší celú rodinu.
Contents
Ingrediencie
- 1 hlavu karfiolu
- 150 g slaniny
- 1 PL oleja
- 100 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Ako pripraviť pečený karfiol s bryndzou a slaninou
- Predvarte karfiol
Karfiol rozdeľte na ružičky a 5 minút varte v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. - Osmažte slaninu
Slaninu nakrájajte na kocky a opečte ju na panvici s trochou oleja do chrumkava. Uvoľnený tuk nechajte v panvici. - Príprava bryndzovej omáčky
V miske zmiešajte bryndzu, kyslú smotanu a vajcia. Zmes zľahka ochuťte soľou a mletým čiernym korením. - Umiestnite do zapekacej misy
Pripravený karfiol preložte do zapekacej misy a premiešajte s opečenou slaninou a tukom z panvice. Všetko rovnomerne zalejte bryndzovou omáčkou. - Pečenie
Zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25-30 minút, kým povrch nie je zlatohnedý.
Nutričné hodnoty na jednu porciu
- Kalórie: 250
- Bielkoviny: 10 g
- Sacharidy: 8 g
- Tuk: 20 g
- Vláknina: 3 g
- Sodík: 400 mg
Tipy a triky na najlepší pečený karfiol
- Vyberte si kvalitnú bryndzu: Je kľúčom k bohatej chuti tohto pokrmu.
- Pred zapekaním na vrch pridajte strúhaný syr.
- Zdravšia verzia: Slaninu nahraďte kuracími prsiami alebo údeným tofu.
Pečený karfiol s bryndzou a slaninou je dôkazom toho, že z jednoduchých surovín možno pripraviť úžasné jedlo. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a potešte svoje chuťové bunky a svoju rodinu. Dobrú chuť!
Viac článkov tu