Pridáme ich do syrovej zmesi a vložíme do rúry. Gruzínsky cheesecake sa rozplýva na jazyku

Recept

Gruzínsky cheesecake, známy svojou jemnou chuťou, vyzerá podobne ako bežný cheesecake, ale jeho chuť je nezvyčajná. Tajomstvo spočíva v pridaní špeciálnej syrovej zmesi, ktorá koláču dodáva jedinečný charakter.

Gruzínsky cheesecake

Tento cheesecake je inšpirovaný gruzínskou kuchyňou, kde sa okrem citrusových plodov hojne používajú rôzne druhy syra. Gruzínci do svojho ľahkého a vzdušného cheesecaku radi pridávajú mandarínky, ktoré krásne dopĺňajú jemnú sladkosť syra a vytvárajú sviežu chuť.

Cheesecake so syrom khacho

Přidejte je k sýrové směsi a vložte do trouby. Gruzínský cheesecake se rozplývá na jazyku

V Gruzínsku sa tradične pripravuje zo syra khacho, ktorý je druhom vyzretého tvarohu. Tento syr však nie je mimo Gruzínska ľahko dostupný, preto sa zvyčajne nahrádza bežným tvarohom, ktorý je pre tento dezert ideálny.

Ingrediencie:

  • ½ kg tvarohu
  • 230 g cukru
  • 4 vajcia
  • Šťava a kôra z 1 mandarínky
  • 350 ml kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Príprava:

Príprava syrovej zmesi:
Rozdeľte tvaroh na štyri časti. Prvú časť začnite zmiešaním s jedným vajcom. Keď získate nadýchanú zmes, postupne pridávajte ďalšie vajce a časti tvarohu, kým sa všetky prísady nespoja.

Pridajte sladké prísady:
Postupne vmiešajte cukor, 30 ml mandarínkovej šťavy a nastrúhanú mandarínkovú kôru. Miešajte, kým nevznikne hladká a nadýchaná zmes, čo môže trvať približne 10 minút.

Pečenie:
Pripravenú tvarohovú zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 120 °C 25 – 30 minút. Po uplynutí tohto času vypnite rúru, ale koláč po vychladnutí vyberte, aby sa nerozpadol.

Príprava krému:
Medzitým zmiešajte kyslú smotanu, vanilkovú arómu, 10 ml citrónovej šťavy a zvyšok cukru. Miešajte, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Týmto krémom potrite vychladnutý koláč.

Druhé pečenie:
redhrejte rúru na 180 °C a koláč pečte ďalších 10 minút. Nechajte cheesecake vychladnúť na mriežke na izbovú teplotu a nakoniec ho dajte do chladničky.

Vychutnajte si!

Přidejte je k sýrové směsi a vložte do trouby. Gruzínský cheesecake se rozplývá na jazyku

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár