Každá gazdinka má svoje obľúbené recepty na nakladané paradajky. Málokto však vie, že kombinácia paradajok s medom je naozaj skvelá.
Najlepšou voľbou na tento recept sú malé cherry paradajky.
Ingrediencie na prípravu paradajok s medom:
Na každú nádobu 1 čajová lyžička horčičných semienok. inštrukcia 1: Malé paradajky – 4 kg; Čerstvá bazalka – väčší zväzok; Cibuľa – 10 kusov; Na každú nádobu 1 čajová lyžička horčičných semienok.
Med – 1 vrchovatá polievková lyžica; Cukor – 1 polievková lyžica; Soľ – 1 polievková lyžica; Kyselina citrónová – 1 čajová lyžička.
Postup:
Paradajky dôkladne umyte a naplňte nimi sterilizované poháre do polovice.
Medzi paradajky vložte ošúpané polovice cibule a lístky čerstvej bazalky.
Poháre naplňte vriacou vodou, zakryte viečkami a nechajte 20 minút stáť. Medzitým si pripravte nálev.
Do 4 litrov vriacej vody pridajte všetky prísady a dobre premiešajte.
Vodu z paradajok sceďte, do každej nádoby pridajte trochu horčičných semienok a zalejte ich nálevom.
Uzavrite poháre a prikryte ich dekou, aby sa pomaly ochladili.
Medové paradajky skladujte na chladnom a tmavom mieste.