Paradajky s medom na zimu: prekvapivo chutný variant bez octu.

Recept

 

Každá gazdinka má svoje obľúbené recepty na nakladané paradajky. Málokto však vie, že kombinácia paradajok s medom je naozaj skvelá.

Najlepšou voľbou na tento recept sú malé cherry paradajky.

Ingrediencie na prípravu paradajok s medom:

Na každú nádobu 1 čajová lyžička horčičných semienok. inštrukcia 1: Malé paradajky – 4 kg; Čerstvá bazalka – väčší zväzok; Cibuľa – 10 kusov; Na každú nádobu 1 čajová lyžička horčičných semienok.

Med – 1 vrchovatá polievková lyžica; Cukor – 1 polievková lyžica; Soľ – 1 polievková lyžica; Kyselina citrónová – 1 čajová lyžička.

Postup:

Paradajky dôkladne umyte a naplňte nimi sterilizované poháre do polovice.

Medzi paradajky vložte ošúpané polovice cibule a lístky čerstvej bazalky.

Poháre naplňte vriacou vodou, zakryte viečkami a nechajte 20 minút stáť. Medzitým si pripravte nálev.

Do 4 litrov vriacej vody pridajte všetky prísady a dobre premiešajte.

Vodu z paradajok sceďte, do každej nádoby pridajte trochu horčičných semienok a zalejte ich nálevom.

Uzavrite poháre a prikryte ich dekou, aby sa pomaly ochladili.

Medové paradajky skladujte na chladnom a tmavom mieste.

 

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár