Paradajkový pretlak už nekupujem: Z paradajok zo záhrady si pripravujem lahodný domáci dresing – chutný a bez chemikálií.

Recept

 

Mnohé ženy v domácnosti už dávno stratili dôveru v výrobky kupované v obchode. Vezmite si napríklad paradajkový pretlak: viete vôbec povedať, čo presne obsahuje? A jeho chuť, priznajme si, nie je chuťou skutočne čerstvého paradajkového výrobku. Matka jedného z našich redaktorov nám poskytla recept na domáci dresing vyrobený výlučne z paradajok, ktoré nazbierala na vidieku.

Vyberajte dobre vyzreté paradajky – pokojne použite aj popraskané alebo mierne pokrivené. Paradajky dôkladne umyte, nakrájajte na štvrtiny a potom ich pomeľte na mäsovom mlynčeku.

Paradajkovú zmes preložte do panvice alebo hrnca, postavte na mierny oheň a priveďte do varu. Nechajte ju variť 20 až 30 minút, pričom občas premiešajte, aby ste odstránili penu.

Potom zmes nalejte do sterilizovaných 0,3-0,5 litrových pohárov a uzavrite. Otočte poháre hore dnom a nechajte ich takto, kým úplne nevychladnú.

Tento domáci dresing je ideálny na prípravu širokej škály jedál, od boršču a dusenej zeleniny až po pizzu a iné omáčky.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár