Lacné a sýte sedliacke rezne sú ideálnym receptom pre veľkú rodinu. Sú chutné, výživné a ľahko sa pripravujú z bežne dostupných surovín, ako je cibuľa, vajcia a krupica. Tento jednoduchý recept si zamiluje každý!
Čo budete potrebovať:
3 cibule (približne 500 g)
2 vajcia
3 polievkové lyžice krupice
2 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Rastlinný olej na vyprážanie
400 ml paradajkovej omáčky alebo paradajkového pretlaku
Postup:
Príprava cibuľovej zmesi: Cibuľu nakrájajte na veľmi malé kúsky. V miske zmiešajte cibuľu, vajce, krupicu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Ak chcete ešte bohatšiu chuť, pridajte lyžicu sójovej omáčky. Zmes nechajte 10-15 minút odstáť, aby krupica napučala.
Vytvarujte a usmažte rezne. Na panvici rozohrejte olej a kotlety opečte z oboch strán dozlatista.
Dusenie: Vyprážané rezne preložíme na inú panvicu a zalejeme paradajkovou omáčkou alebo pretlakom. Dusíme na miernom ohni asi 30 minút, kým filé nezmäkne a omáčka nezhustne.
Steaky podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.
Toto chutné a jednoduché jedlo vás nesklame! Dobrú chuť!