Tento dezert si rozhodne zaslúži svoje meno „Daisy“: chutí ako z najlepšej cukrárne!

Recept

Ak chcete urobiť dojem na svojich hostí a blízkych, budete potrebovať len niekoľko surovín a trochu času.

Tento krémový dezert je u nás vždy takým hitom, že ho musím robiť pravidelne.

Ingrediencie: 1:

Na tmavé cesto:

  • 100 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 300 g hladkej múky

Na náplň:

  • 750 g smotanového syra
  • 50 g kryštálového cukru
  • vanilková esencia podľa chuti
  • 40 g kukuričného škrobu

Na ľahké cesto:

  • 2 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky

Na krém:

  • 250 g smotanového syra
  • 150 ml šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • čokoláda na posypanie

Postup:

  1. Príprava tmavého cesta: V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Postupne pridáme vajcia a kyslú smotanu a pokračujeme v šľahaní. Vmiešame prášok do pečiva a kakaový prášok, potom pridáme múku a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky, aby stuhlo.
  2. Pripravíme si náplň. Pridáme kukuričný škrob a dôkladne premiešame.
  3. Príprava ľahkého cesta: Vajcia a cukor vyšľaháme mixérom do peny. Pridajte rastlinný olej a mlieko, potom preosejte múku a prášok do pečiva cez sito a jemne premiešajte stierkou.
  4. Zostavenie koláča. Na cesto rozotrieme plnku a potom pridáme ľahké cesto.
  5. Pečenie: Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 40 – 50 minút.
  6. Príprava krému: V miske vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, pridáme šľahačku a vyšľaháme do hladka.
  7. Na záver. Tortu vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.

Podávajte a vychutnajte si lahodný dezert!

Prajeme vám dobrú chuť!

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár