Ak chcete urobiť dojem na svojich hostí a blízkych, budete potrebovať len niekoľko surovín a trochu času.
Tento krémový dezert je u nás vždy takým hitom, že ho musím robiť pravidelne.
Ingrediencie: 1:
Na tmavé cesto:
- 100 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaového prášku
- 300 g hladkej múky
Na náplň:
- 750 g smotanového syra
- 50 g kryštálového cukru
- vanilková esencia podľa chuti
- 40 g kukuričného škrobu
Na ľahké cesto:
- 2 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 50 ml rastlinného oleja
- 50 ml mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 200 g hladkej múky
Na krém:
- 250 g smotanového syra
- 150 ml šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
- čokoláda na posypanie
Postup:
- Príprava tmavého cesta: V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Postupne pridáme vajcia a kyslú smotanu a pokračujeme v šľahaní. Vmiešame prášok do pečiva a kakaový prášok, potom pridáme múku a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky, aby stuhlo.
- Pripravíme si náplň. Pridáme kukuričný škrob a dôkladne premiešame.
- Príprava ľahkého cesta: Vajcia a cukor vyšľaháme mixérom do peny. Pridajte rastlinný olej a mlieko, potom preosejte múku a prášok do pečiva cez sito a jemne premiešajte stierkou.
- Zostavenie koláča. Na cesto rozotrieme plnku a potom pridáme ľahké cesto.
- Pečenie: Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 40 – 50 minút.
- Príprava krému: V miske vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, pridáme šľahačku a vyšľaháme do hladka.
- Na záver. Tortu vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.
Podávajte a vychutnajte si lahodný dezert!
Prajeme vám dobrú chuť!