V Taliansku sa takto nakladajú paradajky: sú neuveriteľne chutné a šťavnaté – a ani 50 pohárov na zimu nestačí.

Recept

Recept na nakladané paradajky v štýle talianskej kuchyne potešil mnohé gazdinky. Paradajky zmiznú zo stola v okamihu a vaši hostia si recept nepochybne vyžiadajú.

Na prípravu dvoch 700 gramových pohárov nakladaných paradajok budete potrebovať:

  • Cherry paradajky – 1-1,5 kg
  • Bazalka – 4 vetvičky
  • cesnak – 2 strúčiky
  • Horčičné semienka – 2 čajové lyžičky
  • Čierne korenie (celé) – 0,5 lyžičky
  • Korenie – 4 guľôčky
  • Soľ – 1 polievková lyžica
  • Cukor – 4 polievkové lyžice
  • Octová esencia (70 %) – 1 lyžička
  • Voda – 1 liter

Postup: Potom naplňte poháre paradajkami, pričom na vrchu nechajte trochu miesta. Na vrch paradajok pridajte ďalšiu vetvičku bazalky.

Poháre zalejte vriacou vodou, zakryte viečkami a nechajte 10 minút stáť. Potom nalejte vodu späť do hrnca, pridajte soľ, cukor a nové korenie a priveďte do varu.

Horúcu marinádu nalejte späť do pohárov s paradajkami. Do každej nádoby pridajte pol čajovej lyžičky octovej esencie a uzavrite viečkom. Poháre nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

Vaše talianske nakladané paradajky sú pripravené! Skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár