Vanilkové krúžky s príchuťou rumu: Klasický recept

Vanilkové krúžky s príchuťou rumu, posypané práškovým cukrom, servírované na elegantnom tanieri so sviatočnou výzdobou. Recept

Vanilkové krúžky s príchuťou rumu sú klasickým dezertom, ktorý dodá eleganciu každej príležitosti. Vďaka ľahkému cestu choux a jemnej vanilkovo-rumovej náplni sú tieto zákusky dokonalým doplnkom slávnostných stolov alebo osláv. Podľa tohto klasického receptu si pripravte vlastné vanilkové krúžky s príchuťou rumu, ktoré budú všetci zbožňovať.

Ingrediencie

  • Na prípravu vanilkového cesta:
    • 250 ml vody
    • 50 g masla
    • štipka soli
    • 150 g hladkej múky
    • štipka prášku do pečiva
    • 4 vajcia
  • Vanilkovo-šumová náplň:
    • 500 ml mlieka
    • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
    • 50 g kryštálového cukru
    • 150 g zmäknutého masla
    • 2 balíčky vanilkového cukru
    • 1 polievková lyžica rumu
    • Práškový cukor na posypanie

Ako pripraviť Vanilkové krúžky s príchuťou rumu

  1. Pripravte cesto Choux
    Začnite predhriatím rúry na 200 °C. V hrnci zmiešajte vodu, maslo a štipku soli a zmes priveďte do varu. Pridáme múku a prášok do pečiva naraz a intenzívne miešame. Pokračujte v miešaní, kým sa cesto nesformuje do gule a neodlepí sa od stien hrnca.
  2. Vychladnutie a zapracovanie vajec
    Cesto preložte do misy a nechajte ho mierne vychladnúť. Postupne zašľahajte vajcia, pričom sa uistite, že každé z nich je úplne zapracované, kým pridáte ďalšie. Cesto by malo byť hladké a lesklé.
  3. Vytvarujte vanilkové kolieska
    Pomocou vrecúška s hviezdicovou špičkou vylejte cesto na pergamenom vyložený plech do kruhových tvarov a vytvorte krúžky. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút, alebo kým krúžky nie sú zlatohnedé. Nechajte ich vychladnúť a potom každý krúžok vodorovne prekrojte na polovicu.
  4. Príprava vanilkovo-šumovej náplne
    Pudingovú zmes uvarte s mliekom a kryštálovým cukrom podľa návodu na obale. Po zhustnutí prikryte fóliou, aby sa nevytvorila koža, a nechajte úplne vychladnúť. V samostatnej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne vmiešajte vychladnutý puding a pridajte lyžicu rumu pre jemnú chuť.
  5. Zostavte vanilkové kolieska
    Na spodnú polovicu každého krúžku štedro naneste vanilkovo-rumovú náplň pomocou vrecúška. Vrchnú polovicu nasaďte späť a posypte práškovým cukrom, aby ste dosiahli klasický konečný efekt.

Výživové informácie (na jednu porciu)

  • Kalórie: 200 kcal
  • Bielkoviny: 4 g
  • Tuk: 12 g
  • Sacharidy: 18 g

Vanilkové krúžky s príchuťou rumu sú nadčasovým dezertom, ktorý si získava obľubu vďaka svojmu vzdušnému cestu choux a lahodnej krémovej náplni. Pridaním rumu sa zvýrazní klasická vanilková chuť a tieto krúžky sa stanú výnimočnou pochúťkou na každú príležitosť. Tento klasický recept na Vanilkové krúžky s príchuťou rumu vás nikdy nesklame, či už ide o sviatky, rodinné oslavy alebo sladké pohostenie.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár