Výroba módnych vajec v cloude.

Recept

Čas prípravy:

15 minút

Suroviny na 2 porcie:

 

Postup prípravy: 1:

1. Opatrne oddeľte bielka od žĺtkov bez toho, aby ste žĺtky poškodili. Bielka jemne osolíme a vyšľaháme mixérom na tuhý sneh.

2. Pripravte si plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Zľahka ho vymastite maslom. Pomocou polievkovej lyžice vytvarujte z vyšľahaných bielkov bochníčky s jamkou uprostred. Z dvoch vajec sa vytvoria dva pukance. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C 5 minút.

3. Po piatich minútach opatrne vložte žĺtky do jamiek vytvorených v bielkoch. Pokračujte v pečení ďalšie 3 minúty, aby žĺtky zostali tekuté.

4. Plátky chleba opečte v hriankovači alebo na suchej panvici. Potrite ich maslom a na každý plátok položte hotové nadýchané vajíčka. Pred podávaním ich posypte korením podľa chuti.

Výsledok:

Tento recept ma príjemne prekvapil – obložené vajíčka nielen krásne vyzerajú, ale aj výborne chutia! Nadýchaná bielková pena by mohla byť trochu suchá, keby ju nevyvážil tekutý žĺtok, ktorý dodáva pokrmu potrebnú vlhkosť. Korenie dodalo príjemnú pikantnosť.

Aj keď pufované vajíčka pravdepodobne nenahradia vo vašom jedálničku tradičné vajíčka, rozhodne je to skvelý spôsob, ako oživiť víkendové raňajky a prekvapiť rodinu!

 

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár