Štyri jedlá za 20 zlotých? Populárny odborník na výživu ukazuje, ako na to.

Blog

Dietológ Michal Wrzosek predviedol, ako pripraviť až štyri jedlá za 20 zlotých. Nakupoval v obľúbenom Lidli a podelil sa o svoj recept na lacnú večeru. Dá sa ešte za takú nízku sumu uvariť chutne a zdravo?

Odborník na výživu radí, ako variť lacno

Michal Wrzosek je uznávaný odborník na výživu, ktorého rady sledujú mnohí Poliaci na sociálnych sieťach. Vo svojom najnovšom videu na YouTube ukazuje, že aj za 20 zlotých sa dajú pripraviť až štyri zdravé a chutné jedlá.

Ak vás zaujíma, ako uvariť lacnú večeru a kde nakupovať, čítajte ďalej!
Nakupovanie v Lidli

Dietológ vybral potraviny na raňajky, obed, večeru a ešte jedno menšie jedlo počas dňa. Nakupoval v Lidli, ktorý bol podľa jeho slov najbližšie k miestu jeho bydliska.

Z týchto surovín pripravil jedlá, ktoré mali spolu 2 500 kalórií a obsahovali 150 gramov bielkovín. Wrzosek priznal, že bolo ťažké dodržať svoj rozpočet, ale nakoniec sa mu to podarilo.

Lacný obed od odborníka na výživu

Na raňajky si pripravil grahamové rožky s tvarohom, mozzarellou a paradajkami. Najväčší úspech však mal obed, ktorý stál len 5 zlotých. Toto jedlo bolo variáciou na tradičný gzik – Wrzosekova verzia pozostávala zo zemiakov, tvarohu a papriky.

Na občerstvenie medzi hlavnými jedlami navrhol palacinky z rozmixovaných ovsených vločiek, banánu a skyru (islandský jogurt). Posledným jedlom dňa bola sladká večera pozostávajúca zo skyru s malinami, sušenými slivkami a cukríkmi Michalki. Odborník zdôraznil, že celá strava je vyvážená a zdravá.

Žiadne mäso, ale stále plno bielkovín

Jedálny lístok v ten deň neobsahoval žiadne mäso ani ryby, čo podľa Wrzoseka pomohlo udržať nízku cenu. Ak by sa mäso pridalo, účet by bol vyšší. Aj keď bol tento deň bez mäsa, menu obsahovalo veľa bielkovín a bolo cenovo veľmi dostupné. „Takéto dni sú skvelé, pretože nám umožňujú vytvoriť skutočne lacné a zároveň výživné menu,“ uzavrel Michal Wrzosek.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár