Táto roláda chutí neskutočne a zvládnete ju naozaj rýchlo. Dokonalá symbióza tvarohu a kakaa vás dostane!
Cesto:
- 6 vajec
- 190 g prírodného hnedého cukru
- 60 g kakaa
- maslo na potretie plechu
Krém:
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice medu
- 150 g malín
- kakao na posypanie
Postup:
Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky so zvyšným cukrom do peny. Následne po častiach pridávame tuhý sneh, preosiate kakao. Cesto rozotrieme na plech a pečieme maximálne 7 minút pri 220 °C. Necháme na plechu vychladnúť.
Vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame ju k tvarohu, dochutíme medom. Krém natrieme na upečený plát, posypeme malinami, zatočíme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Tento recept ma uchvátil svojou ľahkosťou a výbornou kombináciou chutí. Jednoduché ingrediencie a krátky čas prípravy sú presne to, čo potrebujete pre rušný každodenný život. Páčilo sa mi, že smotana s malinami a nízkotučným tvarohom robí tento dezert nielen chutným, ale aj zdravším, najmä keď sa snažíte sledovať stravu. A kombinácia jemného čokoládového cesta s ľahkým krémom a sviežimi malinami dodáva chuti sviežosť a harmóniu – proste ideálne k večernému čaju!