Dietológ Michal Wrzosek predviedol, ako pripraviť až štyri jedlá za 20 zlotých. Nakupoval v obľúbenom Lidli a podelil sa o svoj recept na lacnú večeru. Dá sa ešte za takú nízku sumu uvariť chutne a zdravo?
Odborník na výživu radí, ako variť lacno
Michal Wrzosek je uznávaný odborník na výživu, ktorého rady sledujú mnohí Poliaci na sociálnych sieťach. Vo svojom najnovšom videu na YouTube ukazuje, že aj za 20 zlotých sa dajú pripraviť až štyri zdravé a chutné jedlá.
Ak vás zaujíma, ako uvariť lacnú večeru a kde nakupovať, čítajte ďalej!
Nakupovanie v Lidli
Dietológ vybral potraviny na raňajky, obed, večeru a ešte jedno menšie jedlo počas dňa. Nakupoval v Lidli, ktorý bol podľa jeho slov najbližšie k miestu jeho bydliska.
Z týchto surovín pripravil jedlá, ktoré mali spolu 2 500 kalórií a obsahovali 150 gramov bielkovín. Wrzosek priznal, že bolo ťažké dodržať svoj rozpočet, ale nakoniec sa mu to podarilo.
Lacný obed od odborníka na výživu
Na raňajky si pripravil grahamové rožky s tvarohom, mozzarellou a paradajkami. Najväčší úspech však mal obed, ktorý stál len 5 zlotých. Toto jedlo bolo variáciou na tradičný gzik – Wrzosekova verzia pozostávala zo zemiakov, tvarohu a papriky.
Na občerstvenie medzi hlavnými jedlami navrhol palacinky z rozmixovaných ovsených vločiek, banánu a skyru (islandský jogurt). Posledným jedlom dňa bola sladká večera pozostávajúca zo skyru s malinami, sušenými slivkami a cukríkmi Michalki. Odborník zdôraznil, že celá strava je vyvážená a zdravá.
Žiadne mäso, ale stále plno bielkovín
Jedálny lístok v ten deň neobsahoval žiadne mäso ani ryby, čo podľa Wrzoseka pomohlo udržať nízku cenu. Ak by sa mäso pridalo, účet by bol vyšší. Aj keď bol tento deň bez mäsa, menu obsahovalo veľa bielkovín a bolo cenovo veľmi dostupné. „Takéto dni sú skvelé, pretože nám umožňujú vytvoriť skutočne lacné a zároveň výživné menu,“ uzavrel Michal Wrzosek.