Zmiešam banán s kefírom a čoskoro mám plný tanier chutných a nadýchaných palaciniek.

Recept

Tieto banánové palacinky sú obľúbené u detí aj dospelých. Sú jednoduchým receptom na chutné raňajky, ktoré si môžete vychutnať doma alebo vziať so sebou na cesty. Príprava je rýchla a palacinky miznú z tanierov ešte rýchlejšie, ako by ste čakali.

Palacinky sú ľahké, mäkké a absolútne chutné. Sú skvelým spôsobom, ako začať deň zdravo a zároveň sladko. Ak chcete recept urobiť o niečo zdravší, môžete cukor nahradiť erytritolom alebo xylitolom. Množstvo cukru môžete upraviť aj podľa zrelosti banánov – čím sú banány zrelšie, tým menej cukru budete potrebovať. Tieto banánové palacinky sú jednoducho neodolateľné.

Banánové palacinky – jednoduchý recept

Kombinácia banánov, kefíru a múky vytvára nadýchané a jemné palacinky, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach. Sú skvelé nielen na raňajky, ale aj ako ľahké občerstvenie alebo sladký dezert. Môžete ich pripraviť v mini verzii alebo vo väčšej, podľa toho, čo vám viac vyhovuje.

Do cesta môžete pridať štipku škorice alebo muškátového orieška pre zaujímavejšiu chuť. Palacinky sú vynikajúce s obľúbeným ovocím, pokvapkané trochou javorového sirupu alebo medu. Môžete ich tiež natrieť arašidovým maslom, ktoré sa dobre hodí k banánom.

Banány sú skvelým zdrojom draslíka, vitamínov skupiny B a vlákniny, ktorá podporuje správnu funkciu čriev. Kefír je bohatý na probiotiká, ktoré prospievajú črevnej mikroflóre. Pre ešte vyšší obsah vlákniny môžete časť pšeničnej múky nahradiť celozrnnou múkou alebo múkou z iných obilnín.

Zloženie:

  • 2 šálky celozrnnej pšeničnej múky
  • 400 ml kefíru
  • 1 vajce
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • olej na vyprážanie
  • 3 banány

Postup:

  • Múku preosejeme do misky, pridáme sódu bikarbónu a dôkladne premiešame.
  • V inej miske zmiešame vajcia, kefír a cukor a metličkou dobre premiešame.
  • Mokrú zmes spojíme so suchou a jemne premiešame.
  • Nakoniec pridajte nakrájané banány a jemne ich vmiešajte do cesta.
  • Rozpáľte panvicu s trochou oleja a lyžicou dávajte do panvice porcie cesta. Smažte z oboch strán dozlatista.
  • Hotové palacinky podávajte posypané práškovým cukrom alebo s obľúbenou polevou, napríklad javorovým sirupom, prírodným jogurtom alebo šľahačkou. Dobrú chuť!

    Ivanko Kutco
    Rate author
    adroma.sk
    Pridať komentár