Lahodný koláč si môžete pripraviť aj bez zapnutia rúry. Tento jednoduchý recept určite stojí za vyskúšanie!
Koláče bez pečenia sú ideálne pre tých, ktorí uprednostňujú domáce dezerty, ale nemajú veľa času na ich prípravu. „Pruhovaná“ torta je hotová za okamih a jej chuť zaujme nielen vás, ale aj vašich hostí.
Ingrediencie: 1:
- Obdĺžnikové chrumkavé sušienky – 1 kg
- Kakaový prášok – 2 polievkové lyžice s odmerkou
- Kyslá smotana – 400 g
- Varené kondenzované mlieko – 1 plechovka
- Pražené orechy – 50 g
Postup: Piškóty potrieme pripraveným krémom, na vrch položíme ďalšiu piškótu, ktorú tiež potrieme krémom, a pridáme tretiu piškótu. Takto spojíme šesť piškót. Tieto navrstvené piškóty postavíme na výšku. Vedľa tejto „veže“ položte ďalšie tri piškóty a spojte ich krémom. Týmto spôsobom vytvorte tortu. Celý koláč natrite zvyšným krémom. Strany posypte mletými opraženými orechmi alebo rozdrvenými sušienkami. Ozdobte podľa vlastnej fantázie. Hotovú tortu vložte do chladničky, aby stuhla.