Rýchla cuketová knedľa so syrom – najjednoduchší recept

Recept

Táto cuketová placka je skvelý spôsob, ako do svojho jedálnička pridať viac zeleniny. Je chrumkavá, chutná a vďaka tvarohu bohatá na bielkoviny. Je ideálna na rýchlu večeru, ktorá sa väčšinou pripravuje v rúre.

Zloženie: 1:

  • 1 kg cukety
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1/2 zväzku zelenej cibule
  • Olej na vymastenie formy
  • 4 vajcia
  • 200 g tvarohu
  • 100 ml mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • štipka muškátového orieška
  • 75 g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)

Postup:

  1. Príprava cukiet: Umyte cukety a nakrájajte ich na rovnako hrubé plátky. Petržlenovú vňať umyte a nasekajte, zelenú cibuľu nakrájajte na kolieska.
  2. Príprava formy a rúry: Vymastite formu na pečenie olejom a predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev).
  3. Zmiešajte vajcia a tvaroh: Vajíčka rozšľaháme a zmiešame s tvarohom. Pridáme mlieko, soľ, korenie a štipku muškátového orieška. Pridajte nasekanú zelenú cibuľku a petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
  4. Vrstvenie náplne: Na dno zapekacej misy položíme vrstvu plátkov cukety, potom pridáme vrstvu tvarohovej zmesi. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.
  5. Pečenie: Vložte formu do rúry a pečte náplň 20 minút. Medzitým nastrúhajte parmezán na hrubom strúhadle.
  6. Pečenie so syrom: Po 20 minútach posypte vrch knedle nastrúhaným parmezánom a pečte ďalších 10 minút, kým povrch neozelenie.
  7. Podávame: Po vybratí z rúry môžete knedľu podľa chuti posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Táto jednoduchá cuketová knedľa je skvelou voľbou na rýchlu a zdravú večeru, ktorá poteší celú rodinu.

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár