Jednoduchý recept na melónovú zmrzlinu, ktorú si môžete pripraviť doma.

Recept

Melóny majú len jednu nevýhodu – sú dostupné len niekoľko mesiacov v roku. My sme však objavili spôsob, ako si predĺžiť letnú atmosféru a zachovať chuť melóna na dlhšie.

S melónmi je to podobne ako s banánmi: buď rýchlo zmiznú, alebo počkajú, kým ich použijeme. S banánmi je to jednoduché – dajú sa z nich urobiť palacinky alebo banánový chlieb. Ale čo s melónmi? Najmä keď je chladnička plná iných potravín, napríklad boršču? Jednoduchým riešením je zamraziť melón a potom z neho urobiť zmrzlinu! S týmto nápadom prišiel môj najmladší syn, ktorý má záľubu v experimentovaní a často zmrazuje všeličo.

Ingrediencie:

  • Melón – podľa chuti;
  • Citrón – 1 kus;
  • Sirup – podľa chuti.

Melón nakrájajte na plátky, kôru nechajte na mieste, ale odporúčame odstrániť jadierka. Potom plátky vložte do nádoby alebo ich vákuovo zabaľte. Umiestnite ich do mrazničky. Nie je dobré zamraziť melón v sáčku alebo otvorenej nádobe, pretože v priebehu niekoľkých týždňov môže absorbovať pachy z mrazničky, aj keď je čistý.

Keď dostanete chuť na melónovú zmrzlinu, vyberte melón z mrazničky. Nastrúhajte ho na jemnom strúhadle a z kúskov melóna pripravte sorbet. Pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte v miskách alebo kornútkoch. Ak chcete, môžete pridať sirup, ale sorbet bude chutiť výborne aj bez neho.

 

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár