Cukety nakrájam na tyčinky a naplním ich špeciálnou zmesou. Táto večera vám vydrží niekoľko dní

Recept

Neviete, čo si dnes pripraviť na večeru? V tomto ročnom období máme hojnosť nielen ovocia, ale aj zeleniny. Jednou z nich je cuketa, takže je to skvelá príležitosť pripraviť z nej chutné jedlo. Vaša rodina bude nadšená a vďaka tomuto receptu bude večera rýchla a jednoduchá.

Dokonalá cuketová večera

Sezónna kuchyňa je známa svojou lahodnou chuťou a cuketa je jednou z tých univerzálnych surovín, ktoré sa dajú použiť na mnoho spôsobov. Cuketu môžete použiť na prípravu predjedla, hlavného jedla alebo dokonca dezertu. Tentoraz sa pozrieme na recept na plnenú cuketu, ktorá sa pečie v rúre – ideálna voľba na chutnú večeru.

Nielen cuketa

Hlavnou zložkou tohto pokrmu je cuketa, ktorá tvorí základnú štruktúru jedla. Preto si vyberte čerstvé a zrelé kúsky. Okrem cukety budete potrebovať ingrediencie na plnku, kde hrá hlavnú úlohu mäso, spolu s koreninami. Kompletný zoznam ingrediencií nájdete nižšie.

Ingrediencie:

Zloženie: 2 cukety
350 g mletého mäsa
1 cibuľa
1 mrkva
2 paradajky
1 červená paprika
70 g ryže
1 zväzok petržlenovej vňate
vriaca voda
olej
korenie
soľ


Plnené cukety – recept

Príprava cukety: Začneme dôkladným umytím cukety. Potom ich nakrájajte na tri časti. Lyžicou vydlabeme vnútro každej časti, ale spodok neodstraňujeme, aby plnka zostala vo vnútri.

Pripravte si náplň. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu. Ošúpte mrkvu a nastrúhajte ju na jemnom strúhadle. Pridajte ju k cibuli a spolu ich opečte pod pokrievkou.

Paradajky a paprika: Paradajky a papriku opláchnite a nakrájajte na kocky. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme orestovanú zeleninu, ryžu, nasekanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla kompaktná zmes. Touto zmesou naplňte pripravené cukety.

Pripravte na pečenie. Dochuťte soľou a korením. Plnené cukety navrstvite na zeleninu. Všetko zalejte vriacou vodou tak, aby boli cukety úplne ponorené. Formu prikryte pokrievkou.

Pečenie: Formu vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne jeden a pol hodiny. Pokrm je potom hotový.

Tento cuketový pokrm je chutný, sýty a vydrží niekoľko dní!

Cukety nakrájím na tyčinky a dovnitř dám speciální náplň. Tato večeře vydrží několik dní

Ivanko Kutco
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár