Čokoládová roláda: Expresne rýchla a chutná zároveň

Čokoládová_roláda Без рубрики

Táto roláda chutí neskutočne a zvládnete ju naozaj rýchlo. Dokonalá symbióza tvarohu a kakaa vás dostane!

Cesto:

  • 6 vajec
  • 190 g prírodného hnedého cukru
  • 60 g kakaa
  • maslo na potretie plechu

Krém:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 150 g malín
  • kakao na posypanie

Postup:

Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky so zvyšným cukrom do peny. Následne po častiach pridávame tuhý sneh, preosiate kakao. Cesto rozotrieme na plech a pečieme maximálne 7 minút pri 220 °C. Necháme na plechu vychladnúť.

Vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame ju k tvarohu, dochutíme medom. Krém natrieme na upečený plát, posypeme malinami, zatočíme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Tento recept ma uchvátil svojou ľahkosťou a výbornou kombináciou chutí. Jednoduché ingrediencie a krátky čas prípravy sú presne to, čo potrebujete pre rušný každodenný život. Páčilo sa mi, že smotana s malinami a nízkotučným tvarohom robí tento dezert nielen chutným, ale aj zdravším, najmä keď sa snažíte sledovať stravu. A kombinácia jemného čokoládového cesta s ľahkým krémom a sviežimi malinami dodáva chuti sviežosť a harmóniu – proste ideálne k večernému čaju!

adminis_sk3
Rate author
adroma.sk
Pridať komentár