Je to osvedčený recept, ktorý často pripravovali naše mamy a staré mamy, a určite sa stane jedným z hlavných jedál každého sviatočného stola. Vyskúšajte ho, je naozaj vynikajúci!
Tohtoročná úroda cukiet bola skvelá a z cukety môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Ak rozmýšľate, čo ďalšie z nich pripraviť, odporúčam vyskúšať recept na cukety v orechovej omáčke. Toto chutné predjedlo sa čoskoro stane stálicou na vašom stole.
Ingrediencie:
- 1 veľká alebo 2 malé cukety
- 100 g vlašských orechov
- 2-3 strúčiky cesnaku
- veľký zväzok petržlenovej vňate
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na vyprážanie
Postup prípravy:
Aj keď je cuketa vyprážaná, je to veľmi chutné, zdravé a ľahké jedlo. Tento šalát môžete podávať ako samostatné jedlo, ideálne na ľahkú večeru, alebo ho môžete doplniť kúskom mäsa.
Dobrú chuť!