Toto predjedlo si zamiluje každý člen rodiny a stane sa neodmysliteľnou súčasťou vášho jedálenského stola.

Recept

 

Je to osvedčený recept, ktorý často pripravovali naše mamy a staré mamy, a určite sa stane jedným z hlavných jedál každého sviatočného stola. Vyskúšajte ho, je naozaj vynikajúci!

Tohtoročná úroda cukiet bola skvelá a z cukety môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Ak rozmýšľate, čo ďalšie z nich pripraviť, odporúčam vyskúšať recept na cukety v orechovej omáčke. Toto chutné predjedlo sa čoskoro stane stálicou na vašom stole.

Ingrediencie:

  • 1 veľká alebo 2 malé cukety
  • 100 g vlašských orechov
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • veľký zväzok petržlenovej vňate
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  • Cuketu nakrájajte na väčšie kúsky. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a cuketu na ňom opečieme dozlatista. Nemusíte ju smažiť dlho, len tak dlho, aby nebola surová.
  • Kým sa cuketa smaží, pripravte si dresing: Pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  • Zálievku zmiešajte s osmaženou cuketou a máte hotovo.
  • Aj keď je cuketa vyprážaná, je to veľmi chutné, zdravé a ľahké jedlo. Tento šalát môžete podávať ako samostatné jedlo, ideálne na ľahkú večeru, alebo ho môžete doplniť kúskom mäsa.

    Dobrú chuť!

    Ivanko Kutco
    Rate author
    adroma.sk
    Pridať komentár